lunes, 22 de mayo de 2017

ELABORACIÓN DE RECEITAS DE LEGUMES


Seguindo o noso proxecto de VOZ NATURA 2016/2017 na que coñecemos máis de preto as LEGUMES (características, propiedades, e outros datos de interese), pedímosvos a vosa colaboración para, entre toda a comunidade educativa, elaborar un recetario de cociña na que as legumes sexan protagonistas ou, no seu defecto, un ingrediente máis dentro das recetas enviadas.
Para iso, tendes que descargar o documento de word anexo, cubrilo, e enviárnolo ó seguinte correo electrónico tic.ceip.tiran@gmail.com , asunto "receita" , ou imprimilo e traelo ó centro escolar.
Data límite 1 de xuño de 2017.
Para que non todos enviemos a mesma receita, seguiremos a mesma clasificación que se fixo cos nosos alumnos/as á hora de traballar e expoñer ditas legumes, polo que vos pedimos que enviédes receitas da legume que lle corresponde por curso ó voso fillo/a:
4ºEd.Inf --> Chícharos
5ºEd.Inf --> Fabas
6ºEd.Inf --> Lentellas
1ºEd.Prim--> Garavanzos
2ºEd.Prim--> Soia (de aquí sae o Tempeh, o Tofu,...)
3ºEd.Prim--> Alubias ou frijoles
4ºEd.Prim--> LEGUME A ELIXIR *
5ºEd.Prim--> LEGUME A ELIXIR *
6ºEd.Prim--> LEGUME A ELIXIR *

(*) Os cursos superiores poderán elaborar receitas coas legumes que queirades posto que 4º lle tocou traballar os Cacahuetes (non son legumes dende o punto de vista alimenticio, pero sí están considerados dende o punto de vista botánico); 5º tocoulle traballar os Altramuces; e ó 6º curso elaborou toda a documentación respecto das Legumes.
Para descargar o documento, premer AQUÍ.
Grazas pola vosa colaboración unha vez máis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Bird Owl